Back to the top

About Us

Sång

Maja här #brandnew i bandet. #galet #pepp #kansjunga #wailaärlivet #dreamcometrue. Innan hade jag förstås inte hört talas om Riskgruppen. Men såååå skönt gäng. Fast jag hade ingen aning om att jag var i riskgruppen – att få lägre pension alltså. Men i och med min blogg och eftersom jag är frilansande influencer (inte bloggare!!!) har jag fattat grejen med att ta ut lön. Kommer ju inte vilja sluta influera bara för att jag blir #older… Men nu när jag är med i Riskgruppen kan jag påverka andra. #framtidenärmin #pensionenskablimin #denskablidin #loggain

maja_portratt_2
selle_profilbild

Gitarr

Tja! Lirar gura. Förutom Riskgruppen har jag spelat i ett par andra band också, till exempel Spy Nu, Fäll Fälldin, Ebba Brun, Magmunsorkestern, Avrätta Adeln, Blågrisarna, Billig Bechamel, Fjärde Världskriget, Extrem Eksem, Roskilde Killers, Sjunde Gomseglet, Pungen blöder, Rågsved revolt, Kapten kaskad, Snuten suger, Kvadda allt, Husby -87, Fimpen ryker, Magister Fascist, Bulldozer, Gira Styrbord, Semester i Barsebäck , Bo Hansson & The Wailers, Drägg med skägg, Ungdom på gliders, The generande kroppsbehåring, The Vapenvägrarna, Gorbatjorven…

Jag har varit pappaledig rätt mycket och haft många tillfälliga arbeten. Klart att det vi gör nu har fått mig att tänka efter lite mer. Visst kan man leva i nuet, men det finns en tid efter det också. Tror det tog ett par minuter för mig att skriva nya låten, den liksom bara kom till mig. Galet.

Bas

Det var hos mig allt började. Måste tacka morsan och farsan för att de stod ut, det blev ju en hel del repande i garaget. Fast de har alltid gillat vår grej. Just det, jag lirar bas. Annars driver jag eget som elektriker. Men i och med att vi blev kontaktade av Pensionsmyndigheten, och efter att jag loggade in, har jag fattat att jag måste plocka ut mer i lön så att jag har lite mer att leva på sen.

dudde_profilbild
helene_profilbild

Trummor

Jag är trummis och har varit med sedan starten, finns väl inte så mycket mer att säga om det. När jag inte spelar så jobbar jag deltid (82 procent) som dagisfröken. Eller pedagog kanske det heter. Ja, eller förskolelärare. Men att både spela i band och ha ett deltidsarbete kan ställa till det, åtminstone när det blir dags att gå i pension. Vi kommer väl inte ha spelningar i evighet. Så… till slut loggade jag in och har mycket bättre koll på läget. Tänkte faktiskt gå upp till 92 procent i tid istället.

Keyboard

Kör keyboard. Sedan vår s.k. paus med Riskgruppen har jag jobbat som IT-konsult. Kan det mesta om hur man loggar in i olika system och tjänar hyfsat bra, men har väl inte haft samma koll på att jag saknade tjänstepension. Så efter att jag till slut loggade in på Pensionsmyndigheten fattade jag att det kan bli rätt stor skillnad på vad jag får ut senare i livet. Kan lätt bli lite moll om man inte tänker på det.

hakan_profilbild
annakarin_profilbild

Kickad före detta sångerska