Back to the top

About Me

Yes!
Nu är vi är gång igen. Och vi i Riskgruppen är fortfarande Helene på trummor, Håkan på keyboard, Dudde på bas och Selle på gitarr. Och så har vi Maja som är ny på sång, skitkul att du är med. Nu kör vi!

PS!
Du har väl inte missat vår senaste singel och video: ”Ursäkta att vi stör”?
Kolla här!

Som vi minns det:

Det var väl någon gång i mitten av 90-talet allt började. Då repade vi hemma hos Dudde i garaget och kallade oss ”Den lyckligt dumma riskgruppen”. Men för att inte förväxlas med andra band med snarlika namn bytte vi till Riskgruppen. Selle säger att det var runt 1996 ungefär, men Helene tror det var tidigare.

Hur som helst, hösten -96 släppte vi vår första singel och video ”Risker är till för att tas” som gick mycket i Z-TV. Och efter den legendariska spelningen på Sollefteås stadsfestival närmade vi oss vårt nationella genombrott!

Sedan kom den stora vändpunkten.

Det var i samband med Vattenfestivalen -97 då vi bokades som huvudnummer på Stora scen i Kungsträdgården. Då hade vi bestämt oss för att riska allt!

Vi skulle köra vår nya låt ”Riskar och Piskar Kungen i Kungsan” och hade tryckt upp en lastpall med 20.000 cd-singlar. Allt var på banan. Men så kom den där rapparen och började gapa från scenen om att storma slottet… Såklart det blev kaos. Och där stod vi med alla osålda singlar.

Så luften gick liksom ur oss lite. Sen började Anna-Karin (vår förra sångerska) och ”hålla på” och gick till slut ut med ett pressmeddelande och sa att Riskgruppen lägger ner… Vi blev skitförbannade. Framförallt eftersom många fortfarande verkar tro att det var hon som sparkade oss och inte tvärtom. Sjukt osoft.

Sen hände väl inte så mycket mer. Åren gick. Med undantag av när Selle skrev en låt till Melodifestivalen, ”Risker man får ta när det gör ont”. Men den var visst för lik ett annat bidrag så det blev inget av med det heller.

Men så blev Helene kontaktad av Pensionsmyndigheten. De sa att hon var i riskgruppen. Klart hon var! Vad hon däremot inte fattade var att det handlade om riskgruppen att få sämre pension. Det var inte så kul för oss andra heller – det handlade ju lika mycket om oss.

Och där någonstans kände vi nog alla att vi hade något som var viktigt att berätta för alla andra…